Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο

τάρτα κοτόπουλο με πέστο και ανθότυρο
Εύκολη τάρτα κοτόπουλο με πέστο και ανθότυρο
9 Δεκεμβρίου 2019
Κοτόπιτα με κανταίφι και ανθότυρο
Κοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο
17 Δεκεμβρίου 2019

Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο

Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Σκεύος: 30 εκ κατσαρόλα, τηγάνι


Υλικά :


  • 700 γρ κουνουπίδι
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 εκ. ρίζα τζίντζερ
  • ½ κύβο μυρωδικών βιολογικό
  • 1 λίτρο νερό
  • 60 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ χαμόν σερράνο
  • 300 γρ μανούρι φέτες

Διαδικασία:


Ετοιμάζουμε αρχικά τη σούπα μας Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κουνουπίδι που έχουμε ήδη πλύνει καλά σε μπουκετάκια και ταυτόχρονα ρίχνουμε και τις πατάτες χοντροκομμένες. Αφήνουμε 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο και τον κύβο μυρωδικών.

Προσθέτουμε το νερό. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέσο της έντασης και βράζουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν τα 30 περίπου λεπτά παίρνουμε το μπλέντερ χειρός και αλέθουμε τη σούπα μας καλά. Προσθέτουμε το βουτυράκι μας και η ανακατεύουμε.

Για το χαμόν σερράνο Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες επάνω σε αυτό. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και ακόμα πιο νόστιμο!

Για το μανούρι Κόβουμε το μανούρι σε 2 ή 3 φέτες. Στο σχαροτήγανο μας το ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 1 με 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αν σερβίρουμε σαν ορεκτικό κόβουμε την κάθε φέτα στα δύο και βάζουμε το μισό σε κάθε πιάτο. Αλλιώς για μπουφέ το ψιλοκόβουμε καλύτερα.

Μία συνταγή της misstasty.gr