Κοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο

Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο
Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο
9 Δεκ 2019
Συμμετοχή στη Gulfood 2020
Έκθεση Gulfood 2020
15 Ιαν 2020

Κοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο

Κοτόπιτα με κανταίφι και ανθότυρο
Μερίδες: 8-10
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 70 λεπτά
Σκεύος: 24 εκ ταψί


Υλικά :


  • 300 γρ κανταΐφι
  • 6 αυγά
  • 1 κουτί (200 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 ml σόδα αναψυκτικό
  • 200 γρ ψιλοκομμένο κοτόπουλο μαγειρεμένο
  • 150 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ γραβιέρα πικάντικη
  • 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουτ. της σούπας μαυροκούκι
  • 7-10 ντοματίνια

Διαδικασία:


Ξεκινάμε με το κανταΐφι Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας και το αφήνουμε να ξεραθεί καλά για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ετοιμάζουμε το μείγμα Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά καλά να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, τρίβουμε τη γραβιέρα στο χοντρό τρίφτη. Μόλις περάσουν τα 30 περίπου λεπτά παίρνουμε το μπλέντερ χειρός και αλέθουμε τη σούπα μας καλά. Προσθέτουμε το βουτυράκι μας και η ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο μπολ το κανταΐφι που έχει ξεραθεί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη γραβιέρα, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας το ανθότυρο. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο 24 εκατοστά. Ρίχνουμε στον πάτο λίγο επιπλέον σιμιγδάλι , για να μην κολλήσει η πίτα μας (και στα τοιχώματα). Αφού κόψουμε τα ντοματίνια στην μέση τα τοποθετούμε στην περίμετρο του ταψιού με την κομμένη πλευρά να ακουμπά στον πάτο. Στο εσωτερικό που δημιουργούν τα ντοματίνια ρίχνουμε το μαυροκούκι.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με προσοχή πάνω από τα ντοματίνια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου, να έχει ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Μία συνταγή της misstasty.gr