Πέννες με φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα φέτας με μπύρα

hotos-anuga-2019
Έκθεση τροφίμων ANUGA 2019
26 Σεπτεμβρίου 2019
Ταρτάκια με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ ανθότυρου
Ταρτάκια με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ ανθότυρου
11 Νοεμβρίου 2019

Πέννες με φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα φέτας με μπύρα

Πέννες με φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα φλετας με μπύρα
Μερίδες: 3-4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Σκεύος: 30 εκ κατσαρόλα


Υλικά :


  • 1 πακέτο ζυμαρικά πέννες
  • ½ κύβος μυρωδικών bio
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 600 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
  • 250 ml μπύρα (IPA μια φρέσκια μπύρα)
  • 250 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 350 γρ φέτα
  • 50 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι

Διαδικασία:


Βράζουμε τις πένες μας σε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα. Μέσα στο νερό θα προσθέσουμε το μισό κύβο μυρωδικών, το κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Θα βράσουμε τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Προς το τέλος του βρασμού θα κρατήσουμε 250 ml από το νερό που βράζουνε στην άκρη. Αδειάζουμε τις πένες σε ένα σουρωτήρι αλλά δεν ξεπλένουμε με νερό.

Ψιλοκόβουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βαθύ (ή και στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πένες αν θέλετε) ρίχνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο καλά ώστε να ροδίσει σε κάποια σημεία. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με τη φρέσκια μπύρα μας. Αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ της μπύρας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 4 (σε κλίμακα το 9) και αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό από αυτό που έβρασαν οι πένες (ανεβάζουμε πάλι την ένταση της εστίας μας), και είχαμε αφήσει στην άκρη, και μόλις πάρει βράση ξανά προσθέτουμε όλη την ποσότητα της φέτας την οποία προηγουμένως έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας. Χαμηλώνουμε ξανά την ένταση της εστίας στο 4 και αφήνουμε 10 λεπτά περίπου σκεπασμένο να βράσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση μας, προσθέτουμε το βούτυρο και φυσικά το φρέσκο θυμάρι σχεδόν στο τέλος. Ομογενοποιούμε τη σάλτσας μας και ρίχνουμε μέσα όλες τις πένες ώστε να πάρουν μία βράση και αυτές.

Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και τέλος σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο θυμάρι και μπόλικη θρυμματισμένη φέτα!

Μία συνταγή της misstasty.gr