Εύκολη τάρτα κοτόπουλο με πέστο και ανθότυρο

Πατσαβουρόπιτα με ανθότυρο, σαφράν και σταφίδες
Πατσαβουρόπιτα με ανθότυρο, σαφράν και σταφίδες
19 Νοεμβρίου 2019
Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο
Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο
9 Δεκεμβρίου 2019

Εύκολη τάρτα κοτόπουλο με πέστο και ανθότυρο

τάρτα κοτόπουλο με πέστο και ανθότυρο
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Σκεύος: 30x20 εκ ταρτιέρα


Υλικά :


  • 230 γρ φιλέτο κοτόπουλο (ψημένο στο φούρνο για 45 λεπτά με 1 κουτ. της σούπας σάλτσα πέστο)
  • 4 αυγά
  • 200 γρ γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό
  • 100 γρ ανθότυρο χοντροκομμένο
  • 4-5 ντοματίνια για διακόσμηση
  • ½ κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Διαδικασία:


Για το κοτόπουλο. Ή θα το έχετε έτοιμο από κάποιο φαγητό σας οπότε απλά θα το κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια με τα χέρια σας ή με ένα μαχαίρι… Ή θα το ψήσετε με λίγο λαδάκι και μία κουταλιά σούπας σάλτσα πέστο στο φούρνο για 45 λεπτά και πάλι μετά θα το κάνετε μικρά κομμάτια για να μπορέσετε να το βάλετε στη γέμιση της τάρτας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα καλά. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ομογενοποιούμε καλά. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Στην τάρτα μας στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και ότι περισσεύει περιμετρικά το κόβουμε και το κρατάμε να κάνουμε διακοσμητικά φύλλα στην επιφάνεια της τάρτας μας.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο της σφολιάτας. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το ρίχνουμε πάνω από όλη τη γέμιση. Με τη σφολιάτα που περίσσεψε κάνουμε σχεδιάκια φύλλα και με τα ντοματίνια επίσης διακοσμούμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 35 με 40 λεπτά περίπου.

Μία συνταγή της misstasty.gr