Σαλάτα μπρόκολο με ψητό μανούρι, κουκουνάρι και βινεγκρέτ πορτοκάλι

Ταρτάκια με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ ανθότυρου
Ταρτάκια με πικάντικο κιμά και μπεσαμέλ ανθότυρου
11 Νοεμβρίου 2019
Πατσαβουρόπιτα με ανθότυρο, σαφράν και σταφίδες
Πατσαβουρόπιτα με ανθότυρο, σαφράν και σταφίδες
19 Νοεμβρίου 2019

Σαλάτα μπρόκολο με ψητό μανούρι, κουκουνάρι και βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σαλάτα μπρόκολο με μανούρι, κουκουνάρι, βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Σκεύος: 30 εκ. τηγάνι


Υλικά :


  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2 φέτες (από 150 γρ. η μία) μανούρι
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 2 κουτ. του γλυκού μαυροκούκι
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ :


  • 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 40 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 25 γρ. κρέμα μπαλσαμικού πορτοκάλι - λεμόνι
  • 1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα σύκο

Διαδικασία:


Ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ. Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις ομογενοποιηθούν τα κρατάμε στην άκρη. Αν μας περισσέψει λίγη διατηρείται στο ψυγείο 2 μέρες.

Βράζουμε το μπρόκολο. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το μπρόκολο σε μεγάλα κομμάτια (αφού το έχουμε πλύνει φυσικά) και το βράζουμε μόνο 2 λεπτά ακριβώς. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε το μανούρι. Σε ένα σχαροτήγανο αντικολλητικό σοτάρουμε λίγο το κουκουνάρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Στο ίδιο σχαροτήγανο ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές τις φέτες από το μανούρι, το πολύ 2 λεπτά συνολικά ίσως και λιγότερο…

Συνθέτουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν τη σερβίρουμε!

Μία συνταγή της misstasty.gr