Ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ. Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις ομογενοποιηθούν τα κρατάμε στην άκρη. Αν μας περισσέψει λίγη διατηρείται στο ψυγείο 2 μέρες.
Βράζουμε το μπρόκολο. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το μπρόκολο σε μεγάλα κομμάτια (αφού το έχουμε πλύνει φυσικά) και το βράζουμε μόνο 2 λεπτά ακριβώς. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε το μανούρι. Σε ένα σχαροτήγανο αντικολλητικό σοτάρουμε λίγο το κουκουνάρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε και αυτό στην άκρη. Στο ίδιο σχαροτήγανο ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές τις φέτες από το μανούρι, το πολύ 2 λεπτά συνολικά ίσως και λιγότερο…
Συνθέτουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν τη σερβίρουμε!
Μία συνταγή της misstasty.gr